WEBSITEBUILDERBG

Уеб дизайн на разработени от нас уеб сайтове

Тук може да разглеждате Уеб дизайн на част от изработените сайтове. Оставете Вашия комeнтар, който е от голямо значение за Нас!
Услуги
Изработка на сайт и онлайн магазин

Уеб дизайн

Уеб дизайн е аранжиране елементите на един сайт – хипертекст (линкове), компютърна графика, компютърна анимация, звук, по определен начин за представяне на сайта след това от уеб браузър, най-често по визуален път. Уеб дизайнът включва изработване на една или повече уеб страници, които се организират чрез набор от вътрешни препратки (хипер връзки).

Какво представлява

уеб дизайн

Чисто технически уеб дизайна може да се определи като писане на хипертекст, т.е. текст с интерактивни препратки било то към други части на текст или към друг текстов документ. Като краен продукт от уеб дизайна се получават HTML страници, картинки в различни формати (най-често jpeg, png), анимации (най-често gif или flash) и т.н. Отделните компоненти получени при уеб дизайна на една страница или на цял уеб сайт се разпределят във файлове, които от своя страна се разпределят в директории. Обикновено една уеб страница е един файл (картинките и другите графични и аудио обекти са отделни файлове въпреки че всичко се визуализира като едно цяло), но това не е задължително особено когато се използват скриптове изпълнявани на сървъра. В този случай един скрипт може да генерира десетки страници, както и десетки скриптове могат да генерират само една страница.

Изработка на сайт и онлайн магазин
Изработка на сайт и онлайн магазин

Процес на уеб дизайн

Процеса на уеб дизайн може да се разглежда като смесица от творческа и техническа работа. Творческата работа включва художествена изработка на отделните графични и аудио елементи, форматирането на текста. Техническата работа включва подредбата на тези елементи най-често чрез HTML код, който чрез съответния използван стандарт след това се визуализира на изходно устройство (обикновено монитор). Техническата част допълнително включва и разработване на клиент-базиран код, който най-често се използва за подобряване на разглеждането на даден сайт и се реализира най-често чрез JavaScript или VBScript. Пример за такъв клиент-базиран код изпълняван от браузъра на даден посетител е например придвижването на мишката върху елементи от менюто които са картинки, като при преминаването през даден графичен елемент той се сменя с друг за да се илюстрира това че мишката е преминала през този елемент от менюто.

Развитие на уеб дизайн

В последните години уеб дизайна включва все повече допълнителни елементи, които преди не са се използвали, като например интерактивни флаш анимации, използване на стилове (CSS), оптимизиране на кода за интернет търсачките и много други. Възможността на компютърно генериране на хипертекст чрез изпълнявани на сървъри програми или скриптове добавя още повече възможности към стандартните уеб страници, като най-често това е използването на бази данни, които чрез тези програми и скриптове информацията от тях се обработва в подходящ вид и се визуализира като уеб страница. Уеб страници използващи активно и разчитащи най-вече на програми и скриптове намиращи се на отдалечен сървър се наричат уеб базирани приложения, като при този тип приложения целият програмен код се намира на отдалечен сървър, а уеб страниците се използват само като интерфейс за визуализиране на отговорите от заявките, както и за подаване на нови заявки.

Изработка на сайт и онлайн магазин

Уеб дизайн и информация за изработени от нас сайтове може да разгледате тук, както и на фейсбук страницата ни.

?
 

Изработка на сайт за професионално почистване

Здравейте, имаме удоволствието да Ви представим нов реализиран от нас проект за Уеб сайт, а именно проекта за Професионално почистване Алегрия Клийнинг почистване от ново поколение, отново изграден през 2018г. Разгледайте и оценете работата ни на адрес:...

повече информация

Изработка на сайт за екстериорен и интериорен авто детайлинг

Здравейте, имаме удоволствието да Ви представим нов реализиран от нас Уеб сайт за екстериорен и интериорен авто детайлинг, пастиране, полиране, керамични и стъкловидни покрития а именно проекта за GK Auto Detailing отново изграден през 2018г. Разгледайте и оценете...

повече информация

Изработка на сайт за рециклиране на отпадъци

Здравейте, имаме удоволствието да Ви представим нов реализиран от нас проект за Уеб сайт, а именно проекта за рециклиране на отпадъци към фирма БГ Рециклиране ЕООД отново изграден през 2018г. Разгледайте и оценете работата ни на адрес: Сайт за рециклиране на отпадъци:...

повече информация

Изработка на сайт?

Ако вече си се убедил, че бизнеса ти не може без уеб сайт не губи време а се свържи с нас! Ние не изграждаме само уеб сайтове! Ние изграждаме дълги взаимоотношения.

Направи запитване за сайт

error: Content is protected !!

Запишете се за информационния ни бюлетин!

Не пропускайте важна информация и новости от света на уебдизайна!

Успешно се записахте за бюлетина!

Pin It on Pinterest

Shares