Изработка на онлайн магазин за наргилета от websitebuilderbg.eu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Изработка на онлайн магазин за наргилета от websitebuilderbg.eu

Ако се нуждаете от изработка на онлайн магазин за наргилета или друг вид сайт вземете персонална оферта от ТУК

Вече готовия онлайн магазин за ядки можете да разгледате от ТУК

Наргиле България

Наргиле България гр. София кв.Студентски град ул. Николай Стоянов 1  ( зад заведение Umbrella ). 

Здравейте, имаме удоволствието да Ви представим нов реализиран от нас проект за Уеб сайт, а именно онлайн магазин за наргилета и аксесоари за наргилета.

Разгледайте и оценете работата ни на адрес:

Изработка на онлайн магазин за наргилета

История на наргилето

Независимо, че наргилето се свързва изцяло с традициите на Ориента, съществуват няколко крайно противоречиви хипотези за произхода му. Едни изследователи го свързват с Европа, други с Америка, трети с Индия, Персия, Африка и т. н. Европейските автори, свързвайки наргилето с официалната (и общоприета) история на тютюна, изтъкват американския му произход и, съответно – европейския му способ на използване. Според тях именно жители на Европа са научили африканците и азиатците да пушат тютюн. Никой по света нямаше да смърка и пуши, казват те, ако това растение не бе пренесено на Стария континент от Америка. Всичко това ги кара да смятат, че произходът на наргилето със сигурност трябва да се търси при коренните жители на американския континент.

Хипотези за произхода

Хипотезата за американския произход на наргилето се появява в изследванията на Л. Винер от началото на ХХ век. Той установява, че още индианците са използвали за пушене тиква, пропускайки през нея дим от тлеещ тютюн. Изследователят Винер твърди още, че пушенето на тютюн е било „импортирано“ от Америка в Африка няколко столетия преди стъпването на европейците на Новия свят. Холандецът Ян ван Сертима оспорва тази теория, опитвайки се да докаже, че африканци са живели в Америка още преди официалното откриване на континента от европейците и точно те са пренесли там метода за пушене на тютюн чрез използването на тръба пълна с вода.

Изработка на сайт?

Ако вече си се убедил, че бизнеса ти не може без уеб сайт не губи време а се свържи с нас! Ние не изграждаме само уеб сайтове! Ние изграждаме дълги взаимоотношения. Направи запитване за сайт

 

Коментари