Какво е Link Building и защо е толкова важно?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Какво е Link Building

Глава 1: Какво е Link Building и защо е толкова важно

Какво представлява изграждането на връзка и защо е важно?

Какво е Link Building:

Независимо дали сте нови в изграждането на линкове или сте го правили преди това, сме сигурни, че ще намерите нещо полезно в това ръководство. Пейзажът на SEO и изграждането на връзки постоянно се променя и днес значението на изграждането на висококачествени връзки никога не е било по-високо. Необходимостта от разбиране и внедряване на висококачествени кампании е от съществено значение, ако ще се състезавате и ще се развивате онлайн и това няма да се промени скоро. Това ръководство е предназначено да ви накара да вървите бързо и в правилната посока. Има много неща, които трябва да се предприемат, но ние сме разбили всичко в лесни за разбиране глави и сме включили много примери. Надяваме се да се насладите на Ръководството на начинаещия за изграждане на връзка!

Определение за изграждане на връзка

Link building е процесът на придобиване на хипервръзки от други уеб сайтове. Хипервръзката (обикновено наричана просто връзка) е начин за потребителите да навигират между страници в интернет. Търсачките използват връзки за обхождане на мрежата; те ще обхождат връзките между отделните страници на уебсайта Ви и ще обхождат връзките между цели уебсайтове. Има много техники за изграждане на връзки и докато те се различават по трудност, SEO са склонни да се съгласят, че изграждането на връзка е една от най-трудните части от работата им. Много SEO прекарват по-голямата част от времето си, опитвайки се да го направят добре. Поради тази причина, ако можете да овладеете изкуството на изграждането на висококачествени връзки, то наистина може да ви постави пред другите SEO и вашата конкуренция.

Защо връзката е важна за SEO?

Анатомията на хипервръзката
За да разберете значението на изграждането на връзки, важно е първо да разберете как се създава връзка, как търсачките виждат връзки и какво могат да интерпретират от тях.

Какво е Link Building

 

  1. ( <a href= ) Стартиране на маркера на връзката: Наречен маркер за закотвяне (оттук и „а“), това отваря маркера на връзката и казва на търсачките, че ще последва връзка с нещо друго.
  2. ( URL + link title ) Местоположение на препратката на връзката: „href“ означава „препратка към хипервръзка“ и текстът в кавичките показва URL адреса, към който сочи връзката. Това не винаги трябва да е уеб страница; може да е адресът на изображение или файл, който да се изтегли. Понякога ще видите нещо различно от URL, започвайки с знак #. Това са локални връзки, които ви отвеждат към различна част от страницата, която вече сте включени.
  3. ( Anchor text ) Видим / анкерен текст на връзката: Това е малкото текстово съобщение, което потребителите виждат на страницата и на което трябва да щракнат, ако искат да отворят връзката. Текстът обикновено е форматиран по някакъв начин, за да го изпъкне от текста, който го заобикаля, често със син цвят и / или подчертаване, като сигнализира на потребителите, че той е кликваща връзка.
  4. ( </a> ) Затваряне на маркера на връзката: Това сигнализира края на маркера на връзката към търсачките.

Какво означават връзките за търсачките?

Има два основни начина, по които търсачките използват връзки:

  1. Да откриват нови страници
  2. За да се определи колко добре да се класира страницата в резултатите

След като търсачките обхождат страници в мрежата, те могат да извлекат съдържанието на тези страници и да го добавят към своите индекси. По този начин те могат да решат дали смятат, че страницата е с достатъчно качество, за да бъде класирана добре за подходящи ключови думи (Google създаде кратък видеоклип, за да обясни този процес). Когато решават това, търсачките не разглеждат само съдържанието на страницата; те също така разглеждат броя на връзките, сочещи към тази страница, от външни уеб сайтове и качеството на тези външни уеб сайтове. Като цяло, колкото по-висококачествени уеб сайтове са свързани с вас, толкова по-вероятно е да се класирате добре в резултатите от търсенето.

Връзките като фактор за класиране са това, което позволи на Google да започне да доминира на пазара на търсачките в края на 90-те години. Един от основателите на Google, Лари Пейдж, изобрети PageRank, който Google използва за измерване на качеството на страницата, като се основава отчасти на броя на връзките, сочещи към нея. Този показател бе използван като част от алгоритъма за цялостно класиране и стана силен сигнал, защото беше много добър начин за определяне на качеството на страницата.

Какво е Link Building

То беше толкова ефективно, защото се основаваше на идеята, че връзката може да се разглежда като глас на доверие за дадена страница, т.е. няма да получи връзки, ако не заслужава. Теорията е, че когато някой се свърже с друг уебсайт, те ефективно заявяват, че това е добър ресурс. В противен случай те няма да се свържат с него, като по същия начин, по който не бихте изпратили приятел в лош ресторант.

SEO обаче скоро откриха как да манипулират PageRank и резултатите от търсенето за избраните ключови думи. Google започна активно да открива начини да открива уебсайтове, които манипулират резултатите от търсенето, и започна да пуска редовни актуализации, специално насочени към филтриране на уебсайтове, които не заслужават да се класират.

Това също така доведе до това, че Google започна да отстъпва редица техники за изграждане на връзки, които преди са били считани за добре, например, като изпратите уебсайта си в уеб директории и получавате връзка в замяна. Това беше техника, която Google всъщност препоръча в един момент, но тя стана злоупотребена и преизползвана от SEO, така че Google спря да дава голяма стойност на много от тези връзки.

Напоследък Google активно са наказвали класирането на уебсайтове, които са се опитали да преустановят използването на тези техники, често наричани „над оптимизация“, в изграждането на връзка. Правилните актуализации на Google за Penguin са един такъв пример. Знаейки кои техники за изграждане на връзки, за да избегнете и да останете в указанията на Google, е важна тема, която ще обсъдим по-късно в това ръководство.

Не знаем пълния алгоритъм, който Google използва, за да определи резултатите от търсенето – това е „тайният сос“ на компанията. Въпреки този факт, общият консенсус сред SEO общността (според проучването за факторите за търсене на Moz през 2015 г.) е, че връзките все още играят голяма роля в този алгоритъм. Те представляват най-големите две фигури от диаграмата по-долу.

Тежест на тематичните групи на класификационните фактори в Google

гугъл ранк алгоритъм

Общоприето е, че ако всички други фактори са еднакви, обемът и качеството на връзките, сочещи към страница, ще направят разликата между класирането. След като казахме, че при скорошните промени от Google, включително пускането на актуализации на Penguin и натискането на Google+, има спекулации, че влиянието на връзките се намалява и се заменя със социални сигнали като споделяне в различните социални мрежи Facebook, twitter, google+ и тн.

Засега обаче няма съмнение, че ако получите висококачествени връзки към уебсайта си, това ще ви помогне да се класирате по-добре и да получите по-голям трафик (ще говорим повече за това, което прави връзката с „добро качество“ в Глава 2 ). Споменахме „висококачествено“ няколко пъти сега и има добра причина: Фокусът върху качеството се увеличава, тъй като Google става все по-усъвършенстван при филтрирането на нискокачествени връзки. Това пряко въздейства върху SEO, тъй като те трябва да се уверят, че техниките за изграждане на връзка, които избират, се съсредоточават основно върху това качество.

Дано сте разбрали Какво е Link Building и какво влияние има върху индексирането на Вашия уеб сайт. Освен статията за Какво е Link Building, очаквайте ското следващите стъпки на това как да преборим конкурентите безплатно и с малко усилия. Ние от websitebuilderbg сме подготвили списък с директории, от които може да започнете на практика да прилагате това, което сте научили в Глава 1 : Какво е Link Building изащо е толкова важно?

Свалете списъка от ТУК

Translation by websitebuilderbg and informacionni-portali.com

Коментари